Over ons


Eper Taxi Centrale (ETC) is een welbekend taxibedrijf in Epe. Wij zijn een echt familiebedrijf. Deze naam hebben wij echter niet altijd gehad. We gaan even terug in de tijd.

1939 tot 1969

Ruim 80 jaar geleden is Henk Stoevenbeld Taxi-bedrijf Stoevenbeld in Epe begonnen. Om even duidelijkheid te geven, dit is de opa van de huidige eigenaar Henk Stoevenbeld. Destijds hadden ze één 7 persoonswagen met of zonder chauffeur. Deze wagen werd tevens gebruikt voor trouwerijen, station- en dorpsritten. En bij genoeg animo reden ze elke week naar Eefde. Ze hebben uiteindelijk nog een wagen aangeschaft.

1969 tot 1994

Zijn zoon Henk Stoevenbeld heeft het bedrijf rond 1969 overgenomen. Het bedrijf ging toen verder onder de naam Taxibedrijf H.G. Stoevenbeld. Hij heeft het bedrijf verder uitgebreid naar vier wagens met drie chauffeurs. Destijds zijn de eerste contracten van het ziekenvervoer en met de eerste instelling afgesloten.

1994 tot heden

Zijn zoon Henk Stoevenbeld heeft het bedrijf rond 1994 overgenomen. Hij is tevens de huidige eigenaar.  Het bedrijf heeft hierna nog een tijdje Taxibedrijf H.G. Stoevenbeld & Zn geheten voordat het in 2000 is veranderd naar Eper Taxi Centrale. In de loop van de jaren hebben er vele veranderingen plaatsgevonden. Inmiddels rijden we met 35 auto’s, hebben we 32 chauffeurs en rijden voor meerdere organisaties en instellingen.